Skiing around Umeå

Yesterday we skied around Umeå! The total distance was 72 km and took 6.5 hours. Mostly there was snow mobile tracks, but at some parts just fluffy snow. Below you can follow our trip from the photos.

Here is a link to a map showing our route.

5 Responses to "Skiing around Umeå"

 1. Per Edberg says:

  Intressant att skida runt Umeå. Har ni markerat på en karta någonstans var ni åkte? Skulle vara kul att se lite mer exakt var ni valde att göra er rundtur. På vilka ställen passerade ni vägar, järnvägar och vattendrag då ni fick ta av er skidorna?

  • Mattias says:

   Hej Per! Jag har nu uppdaterat blogposten med en länk till GPS-tracken av rutten. Det är väl ett 15-tal ställen man måste ta av sig skidorna och gå över vägar. Endast en järnvägsövergång som var på en lång raksträcka, så ingen fara att se tåg åt nåt håll. Älven korsas vid Strömpilen samt en gång till uppe vid Kåddis. Förhoppningsvis gör vi om turen nästa vår igen :-)

 2. Mats says:

  Hur var sträckan mellan flyget och upp till Kåddis? Rekommenderas? Har testat från Anumark och ut mot Holmsund, men vore kul att testa fler sträckor.

  • Mattias says:

   Den var bra, inte lika bred som Anumark-Holmsund. Det är bitvis många vägövergångar, men när man väl kommer upp mot Hässingsberget är det lång sträcka med åkning och ganska mycket backar (och vacker natur!). Större delen är skatebar, en del partier man måste staka då det är smalt. Bild 1-5 är från den delen av turen.

 3. Per H says:

  Glädje!

Leave a Reply